360 Video productie

VR The Champions biedt 360 graden video

360 Video Productie

Bij het voorbereiden van een 360° video zijn er veel zaken te overwegen; waar moet de video bekeken worden en wat is het doel van het concept. VR The Champions als productiebureau brengt exact uw doelen en verwachtingen van het project in kaart en bedenken samen met uw team een scenario. Daarnaast bieden we alle elementen voor productie. Hieronder vallen bijvoorbeeld concept planning, locatie-onderzoek, het schieten van de beelden, het stitchen van de beelden, ontwikkeling van een app- of webtoepassing en de uiteindelijke live-gang of distributie. Onze 360° videos kunnen tevens geproduceerd worden als traditionele video en gedistribueerd worden op de diverse platformen voor videosharing zoals Youtube en Vimeo.

Het creatieve proces & opname

Traditionele cinematografische compositietechnieken zijn gelimiteerd aan de inhoud van een frame. 360° film bevrijdt de kijker als het ware door deze grenzen te verwijderen. Bij het bekijken van een 360° video heeft de kijker een meeslepende ervaring door te kunnen kijken waar hij of zij dat wil. De technologie om productie op dit nieuwe, spannende medium op de juiste manier te verzorgen vergt een creatief oog. VR The Champions beschikt over creatieve professionals die het gehele creatieve proces kunnen inrichten, bijvoorbeeld voor het maken van een storyboard dat aansluit op een omgeving die in 360° in beeld wordt gebracht.

De kijker sturen in 360°

Wanneer de kijker in elke richting kan kijken waar hij of zij wil, is het van belang de kijker te kunnen wijzen op de zaken die u de kijker graag wilt laten zien. VR The Champions gebruikt hiervoor directional sound, acteurs en i.c.m. storytelling door actie & verhaal.

Met het gereedschap dat wij hebben ontwikkeld om het ‘verhaal’ te vertellen, kan VR The Champions de kijker begeleiden door de video, zodat uw boodschap het beste tot zijn recht komt. Wij zorgen ervoor dat de kijker het gevoel krijgt alsof hij of zij ‘het’ gevonden heeft. Wanneer u op zoek bent naar 360’ video productie bedrijf om uw visie vorm te geven en deze virtueel in beeld te brengen bent u bij ons aan het goede adres.

Wij werken samen met onze klanten om het concept voor de video te ontwikkelen, vervolgens verzorgt VR The Champions de shoot en bewerkt de beelden. Op dit punt hebben we te maken met meerdere beeldlagen die op elkaar aangepast moeten worden en samen één geheel moeten vormen om een perfecte 360° ervaring te creëren. De ervaring leert ons dat sommige mensen niet goed tegen 360° video kunnen. Onze productie specialisten zullen technieken toepassen waarbij het resultaat nagenoeg ‘zeeziek’-vrij is. Het hangt echter ook van af om wat voor content het gaat. Beelden vanuit een achtbaan in de Efteling zullen eerder ‘zeezieke’ kijkers opleveren dan beelden waarbij de camera stilstaat op de Dam in Amsterdam.

Eindproductie-fase

Nadat de video is gestabiliseerd en gestitcht wordt de video uitgebreid geoptimaliseerd door een proces van upgraden en kleurcorrectie zodat de 360 ervaring in virtual reality optimaal is. De video kan dan direct gebruikt worden op een apparaat dat gemaakt is voor het afspelen van 360 video, zoals de Samsung Gear VR, Google Cardboard, Homido, Zeiss VR One en Oculus Rift VR headsets. In deze eindfase van productie zullen specialisten van VR The Champions op maat gemaakte en branded videoplayer-applicaties ontwikkelen zodat de video bekeken kan worden op elk beoogd apparaat; pc’s, tablets en smartphone zodat uw video voor iedereen te bekijken is.
VR The Champions kan deze applicatie beschikbaar maken op het web of inbouwen in een eigen branded app voor iOS of Android smartphones.

360 graden omgeving. Klik en sleep om te
bekijken, kijk naar beneden voor 'HOME'