Oculus Rift

Wat is Oculus Rift?

Het model ‘Rift’ is een virtual reality headset ontwikkeld door Oculus VR. Het was aanvankelijk een Kickstarter project waarmee Oculus VR destijds 2,5 miljoen dollar ophaalde voor de ontwikkeling ervan.

De ‘Rift’ wordt voor de consument gelanceerd op 28 maart 2016. Het is daarmee een van de eerste actieve virtual reality brillen voor de consumentenmarkt. De Rift heeft een resolutie van 1080×1200 per oog, 90Hz beeldfrequentie en een wijds beeld. Met behulp van de ingebouwde hoofdtelefoon kan 3D audio ofwel directional sound worden ervaren. Ook maakt de Oculus Rift gebruik van rotatie- en positie-tracking. De positie-tracking gebeurt door middel van een ‘vaste’ infrarood sensor op bijvoorbeeld het bureau van de gebruiker. Deze registreert of de gebruiker staat, zit of door de ruimte beweegt.

Wat is de Oculus Rift?

Het toestel kent diverse prototypes sinds de start als Kickstarter-project. 5 daarvan zijn aan het grote publiek getoond. Twee prototypes werden aan ontwikkelaars aangeboden als development sets, eind 2012 de DK1 en de DK2 in 2014. Ontwikkelaars kregen zo de kans om tijdig programmatuur en content te ontwikkelen voorafgaand aan de lancering. De belangstelling voor deze prototypes was echter zo groot dat niet slechts ontwikkelaars maar tevens andere nieuwsgierigen deze vr brillen aanschaften.

HOE KUNNEN WIJ U VAN DIENST ZIJN? NEEM CONTACT MET ONS OP!